Bomberna regnar inte bara över Ukraina

UTRIKES Den ryska invasionen av Ukraina har de senaste dagarna dominerat i rapporteringen, vilket gjort att andra händelser hamnat i bakgrunden. Parallellt med det ryska angreppet faller nämligen bomber i såväl Syrien som Somalia.

För första gången sedan augusti förra året bombar USA i Somalia. Enligt den US-amerikanska militären ”vidtar man stora åtgärder för att förhindra civila dödsfall”. Retoriken är densamma som den ryska och naturligtvis måste imperialisterna säga detta, fastän de i själva verket inte är intresserade av människoliv. 

Även i Syrien regnar det bomber. I samband med den ryska invasionen passade Israel på att skicka missiler in i Syrien. Det var den tredje israeliska attacken bara i februari.

De västerländska fördömandena av bomberna som faller över Ukraina ekar av hyckleri. Det man kritiserar Ryssland för gör man själv på andra ställen. Därför är det också viktigt att behålla en kritisk blick gentemot alla sidor och inte välja det ena imperialistiska blocket framför det andra och en kritik mot Ryssland får aldrig frikänna den andra sidan i konflikten.

En tanke på “Bomberna regnar inte bara över Ukraina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.