Israeliska raketer dödar två civila i Syrien

UTRIKES Medan medias fokus riktas in på den ryska invasionen i Ukraina fortsätter Israel att bomba Syrien som om ingenting har hänt. I februari dödades en syrisk soldat av raketer och tidigare i veckan dödades två civila söder om huvudstaden Damaskus.

Riktpunkt kunde tidigare rapportera om hur både USA och Israel fortsatte att bomba i Somalia respektive Syrien samtidigt som invasionen av Ukraina inleddes. Det kunde de göra i skymundan, tack vare den ryska invasionen. Fortfarande i medieskugga kan de fortsätta ostört. Häromdagen skickades ytterligare israeliska missiler in över Syrien och två civila dog som följd av detta. Missilerna träffade en mindre stad söder om Damaskus.

Även om den imperialistiska invasionen av Ukraina tar upp borgerligt mediafokus just nu, så är det viktigt att inte glömma att den västerländska fortfarande är lika aktiv som alltid. Den enda skillnaden från förut är att dessa nu har en annan konflikt att gömma sig bakom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.