8 mars i Stockholm

PARTIET Igår var det den internationella kvinnodagen och Sveriges Kommunistiska Parti deltog i uppmärksammandet av den. I bland annat Stockholm har partiet fått stor uppmärksamhet för sitt deltagande i ett demonstrationståg.

Både partiet och dess ungdomsförbund deltog på den demonstration som stadens 8 mars-kommitté anordnade. Den samlade uppemot 2 000 personer och gick från Medborgarplatsen till Mynttorget. På bilden syns partiets egen banderoll. Medlemmar och sympatisörer delade också ut det flygblad som tagits fram för tillfället.

På sociala medier har både banderollen och vårt parti fått stor uppmärksamhet. Stockholms-moderaten Dennis Wedin anklagade först Vänsterpartiet för vår banderoll, trots otaliga försök att rätta honom. Till och med Jonas Sjöstedt kände sig tvingad att ta avstånd från den!

Medan vänsterpartisterna tävlar i avståndstagande måste vi ju ändå ge Dennis Wedin rätt. Naturligtvis föredrar vi Röda Armén framför vilken annan borgerlig armé som helst.

Men det betyder ju inte att vi tycker om den nuvarande ryska armén alls. I själva verket tycker vi lika illa om den som vår egen svenska armé. Vi tycker faktiskt lika illa om alla arméer som försvarar sitt eget lands kapitalister

En tanke på “8 mars i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.