Debatt på DN: Kvinnodagen blev helgdag i Sovjet redan 1917

PARTIET Diskussionerna kring kommunisternas deltagande i demonstrationer på den internationella kvinnodagen fortsätter att väcka reaktioner, långt efter att allting är över. I flera insändare har vårt parti kritiserats av såväl centerpartister som vänsterpartister, men partiets ordförande fick även komma till tals.

Med en uppmaning om att inte vara historielös gick Centerpartiets Isabelle Purits till angrepp mot den banderoll som vårt parti bar den 8 mars och på den som bar banderollen. Hela insändaren bestod av en rad historielösa angrepp mot den kommunistiska rörelsen och var i slutändan också ett försök att framställa vårt parti som ett ryskt stödparti.

Som svar på detta fick Sveriges Kommunistiska Partis ordförande Andreas Sörensen ge sin syn på det hela. I hans insändare gick han igenom Purits påståenden och visade hur de inte stämde och hur det egentligen är ironiskt att en liberal försöker pressa ut kommunisterna från demonstrationerna på 8 mars, med tanke på att det är kommunisterna som för över hundra år sedan tog initiativ till hela dagen.

Läs hela Andreas Sörensens inlägg på Dagens Nyheters insändarsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.