Sveriges och Danmarks ungkommunister knyter band

PARTIET I slutet av januari höll Danmarks Kommunistiske Ungdom en nationell konferens som också bevistades av internationella gäster. De svenska ungkommunisterna skickade en hälsning till sina danska kamrater som Riktpunkt publicerar.

Kära kamrater,

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) solidariserar sig med DKU och alla andra som samlats här idag. Pandemin har inte varit enkel för någon av oss, i synnerhet som den fortsätter svepa över världen.

Allt är dock inte mörkt. Vår nyligen återupprättade organisation har sett en god tillväxt av medlemmar trots pandemins överhängande hot. Vår organisation har också upplevt en god tillväxt och vi har utökat den till att bestå av en till tre grundorganisationer! Vi går in i det nya året med en stor optimism.

Vi har framgångsrikt kunnat organisera solidaritetskampanjer med Palestina, Västsahara och Kuba över hela Sverige. Vi har också kunnat kämpa mot hyresvärdar som hotat sina hyresgäster med vräkningar. Detta stärker vår optimism ytterligare. Optimismen tar vi med oss in i ett viktigt valår och vår organisation kommer mobilisera för att hjälpa till i vårt partis valkampanj.

Kapitalismens motsättningar blir tydligare och också därför stärks vår revolutionära optimism. Misstron mot den kapitalistiska världshegemonin sprider sig och förstärks genom de ökade klyftorna runtom i världen.

Den första revolutionära vågen fick knappt Paris i sitt grepp. Den andra vågen tog halva världen med storm. Den tredje vågen kommer att skölja över världen i en röd revolutionär storm!

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.