Flera storföretag lägger ner verksamhet i Ryssland

UTRIKES Under de senaste dagarna har flera västerländska storföretag lagt ned sin verksamhet i Ryssland. Såväl McDonald’s och Coca-Cola som Starbucks har pausat all sin verksamhet i landet. Det torde vara de enskilt mest folkhälsofrämjande åtgärderna som dessa företag någonsin genomfört.

Hela 850 McDonald’s-restauranger kommer att stänga i Ryssland medan Starbucks har 130 caféer i både Ukraina och Ryssland. Dessa står för ungefär 1 procent av det senare företagets totala omsättning. Båda företagen kommer dock fortsätta att betala ut löner till de anställda i Ryssland. För Starbucks gäller det omkring 2 000 anställda och för McDonald’s gäller beslutet 62 000 anställda. 

Även Coca-Cola och Pepsi har meddelat att de stänger ner sin verksamhet i Ryssland.

Inga enskilda åtgärder som de här företagen har gjort har sannolikt främjat hälsan hos människor så mycket som besluten att lägga ner verksamheten i Ryssland. Mindre utbud av västerländsk snabbmat, sötsaker och läsk kan nog bara göra människorna gott och stärka folkhälsan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.