Bombattack mot skola i Kabul

UTRIKES En attack mot en skola för pojkar i Kabul har troligen krävt flera dödsoffer. I nuläget vet man inte hur många, men flera skadade har tagits om hand. Skolan låg i ett område som till stor del bebos av hazarer, en minoritetsbefolkning som flera gånger utsatts för attacker från IS. Attacken sätter åter fokus på förföljelsen av den hazariska befolkningen i landet och deras utsatthet.

De ensamkommande flyktingbarn som efter 2015 kom till Sverige från Afghanistan och grannländerna dit deras familjer flytt undan förföljelse var till övervägande del hazarer. Deras situation som utvisningshotade och/eller papperslösa i Sverige har varit oerhört svår och ofta har de för sin överlevnad varit beroende av civilsamhällets insatser. I nuläget sker inga avvisningar till Afghanistan, men insatserna för dessa flyktingar i Sverige är fortfarande lågprioriterade.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.