En vacker värld, änglalikt skapad

KRÖNIKA Sydossetien, Abchazien, Lugansk och Donetsk kommer att hålla folkomröstningar för att ansluta sig till Ryssland. Japan och Azerbajdzjan startar istället konflikt med Ryssland.

Huthierna slår till mot Saudiarabien, USA slår till mot Somalia, några ISIS-grupper slår blint mot israeler. Israel fortsätter att döda palestinier och ta deras land. I Myanmar förföljs rohingya-folket. I Afrika kommer och går olika krigsherrars kupper från dag till dag. I Syrien har USA, Turkiet, Ryssland, ISIS och kurderna sönderdelat både landet och folket. I Afghanistan får inte flickorna gå i skolan, får inte leka utan sällskap i parken. I Ukraina offras folket för de imperialistiska lägrens planer.

”Kriget är en fortsättning av politiken fast med andra medel” skrev general von Clausewitz redan på 1800-talet. Idag utgör kriget en övergång från en period av imperialistisk fred till en period då den dominerande faktorn är de imperialistiska konflikterna som skakar världen.

Imperialisterna omgrupperar sig, antigen kring NATO, EU och USA eller kring Kina och Ryssland. Enorma summor går till militär upprustning och drabbar arbetarnas livsvillkor. Kriget om marknader, råvaror och energi omvandlas till världskrig och omfattar hela planeten med militära och ekonomiska medel. Vad mycket mer kan man säga om en vacker värld, änglalikt skapad, där folk dessutom är livrädda och fortfarande drabbas av pandemin?

Det är här som Lenin kommer in och frågar ”hur har ni det där nere i kapitalismen?” Svaret är att folk inte längre kan leva under kapitalismen. Kapitalismen har gjort sitt i historiens cirkel. Den skapar endast kaos. Nu är det socialismens tid. Det enda och stora som behövs är att människorna blir medvetna om det.

Panos Alepliotis

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.