Motdemonstranter stoppar fascister i Linköping och Norrköping

INRIKES Den danska fascisten Rasmus Paludan från partiet Stram Kurs är återigen på besök i Sverige. Hans verksamhet går i stort sett ut på att åka runt i svenska städer och bränna koraner för att provocera folk. I Linköping och Norrköping tog det dock stopp.

I Jönköping agerade kyrkan genom att ringa i kyrkklockorna för att störa fascisterna och i Östergötland agerade boende i området, vilket ledde till våldsamma sammandrabbningar med polisen. Fascisterna stoppades dock och kunde inte genomföra sina provokationer i varken Linköping eller Norrköping.

I Linköping förstördes flera polisbilar när dessa försökte stoppa motdemonstranterna och se till att fascisterna kunde genomföra sitt möte. Det ledde också till att polisutrustning, såsom uniformer och västar, blivit stulna. Tre poliser fördes till sjukhus med skador de ådragit sig när de försökte säkra fascisternas manifestation.

Flera personer har gripits, både i Norrköping och Linköping och polisen rustar nu för nya oroligheter i Örebro och Stockholm, dit fascisterna nu ska.

3 tankar på “Motdemonstranter stoppar fascister i Linköping och Norrköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.