Våldsamt i både Örebro och Stockholm när fascister bränner koraner

INRIKES Riktpunkt rapporterade tidigare om upploppen i Linköping och Norrköping, vilket fick till följd att den danska fascisten Rasmus Paludan inte kunde genomföra sina manifestationer. I Stockholm såg dock polisen till att fascisterna kunde fullfölja sin manifestation medan den stoppades i Örebro.

Inför fascisternas manifestation i Örebro eskalerade våldet och minst tre polisbilar sattes i brand och ett tiotal poliser fick föras till sjukhus. Demonstranter kom också över en polisbuss, som de kunde plundra på utrustning. Den tillspetsade situationen gjorde att fascisterna inte kunde genomföra sin manifestation i staden. Ingen har ännu gripits.

I Stockholm såg dock polisen till att de danska fascisterna kunde bränna sin koran i Rinkeby. Trots stenkastning och bråk såg polisen till att fascisterna kunde gå säkra, även om de upplöste manifestationen vid 14-tiden. I Rinkeby greps minst åtta personer.

Nästa manifestation planeras idag för Landskrona och ännu finns inga planer på att ställa in den.

En tanke på “Våldsamt i både Örebro och Stockholm när fascister bränner koraner

  1. Tragic, but not surprising. The far right is an emergent factor in Sweden right now.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.