Upphandlingskaos på Öresundstågen

INRIKES I ett pressmeddelande riktar fackförbundet Seko skarp kritik mot nya upphandlingar av Öresundståg. Man skriver att upphandlingssystemet nu nått gränsen för vad som är acceptabelt och efterlyser förändringar av systemet i grunden.

För två år sedan var fackförbundets medlemmar tvungna att byta arbetsgivare på grund av upphandlingar och nu är det dags igen. Den nuvarande utföraren SJ har nämligen avbrutit sitt kontrakt och därför har region Skåne tillfälligt tilldelat företaget Transdev driften av tågen, tills dess en ny upphandling kan ske. Risken är därför att de anställda får byta företag ytterligare en gång, eftersom Transdev kanske inte vinner nästa upphandling.

– Det är orimligt att våra medlemmar hela tiden ska hamna i kläm när politiker misslyckas med sina upphandlingar. Detta är inte första gången, och tyvärr inte heller den sista, om inget grundläggande förändras i systemet. Våra medlemmar behöver trygga jobb, schyssta villkor och långsiktighet för att kunna göra ett bra jobb, säger Gabriella Lavecchia, Seko:s förbundsordförande.

Seko organiserar omkring 500 anställda på Öresundstågen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.