Demonstration mot NATO i Karlstad 21/5

PARTIET Imorgon den 21/05 klockan 12.00 till 14.00 demonstrerar Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) Karlstad med flera andra vänsterorganisationer på Stora torget i Karlstad mot ett svenskt medlemskap i NATO. Organisationerna som anordnar kommer att hålla tal som alla är välkomna att lyssna på. Det kommer även att finnas böcker att köpa och gratis texter till hands.

I pressmeddelandet som de deltagande organisationerna har skrivit betonas att de argument som nu förs fram för att Sverige ska gå med i NATO stinker av hyckleri. Man påpekar att NATO-vännerna fördömer Rysslands invasion av Ukraina, men samtidigt håller tyst om den långa och blodiga historia av krig och övergrepp som de allierade i NATO är skuld till, bland annat i Afghanistan och Libyen.

Pressmeddelandet avslutas med att man konstaterar att inga människor på jorden har mindre rätt att stå och föreläsa om fred och demokrati eller nationers rätt till suveränitet än just NATO, och man uppmanar människor att protestera mot regeringens beslut att ansluta oss till krigets allians.

Läs mer om Sveriges Kommunistiska Partis ställningstagande  i frågan om NATO-medlemskap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.