Fackliga Världsfederationen WFTU har kongress i Rom

FACKLIGT Den fackliga världsfederationen WFTUhåller sin 18:e kongress i Rom 6‒8 maj -22.  I sitt hälsningsanförande rapporterade den svenska organisationen om sin verksamhet under kongressperioden och om WFTU:s läge i Sverige.

Först gavs en kort information om arbetarklassens situation i Sverige, där man betonaDE att den svenska arbetarklassEN under flera decennier dominerats av ett stort socialdemokratiskt parti som för en kapitalistvänlig politik, och som inom arbetarklassen spridit illusionen om att kapitalismen kan tämjas och regleras. Rapporten tOG sedan upp de områden där socialdemokratin varit med om att skapa försämrade villkor på de svenska arbetsplatserna, bland annat anställningsformer , anställningsskydd, föreningsrättigheter och strejkrättigheter.

Man rapporterade vidare att den svenska organisationen under kongressperioden har spridit information till fackföreningar på kongresser, representantskap, sektioner, klubbar och arbetsplatser, bland annat inom Byggnads, Kommunal, SEKO (kommunikation), Vision (tjänstemän), Hamnarbetarförbundet, Metall, m.fl. 

Den svenska organisationen har också organiserat offentliga sammankomster för att sprida information om WFTU och dess verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö och hållit en nordisk konferens i Sverige/Göteborg. Man har också uppmärksammat WFTU:s centrala kampanjer, bland annat med stöd för Palestina. 

I framtiden väntar en föryngring av de aktiva i Sverige och fortsatt verksamhet inom WFTU.

Rapporten avslutades med parollen:

Länge leve den proletära internationalismen! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.