I Staffanstorp gör man skillnad på flyktingar och flyktingar

INRIKES I Staffanstorp gör man skillnad på flyktingar och flyktingar – kommunstyrelsen beslöt den 13 mars att inte ta emot kvotflyktingar. Istället vill man hjälpa flyktingar från Ukraina.

Så när en familj från Syrien nyligen anvisades till den skånska orten fick de vänta på flygplatsen tills man kunde ordna ett annat boende åt dem eftersom de inte var välkomna. Den avvisade familjen själv kommenterar händelsen såhär: ”Ukrainska flyktingar kommer från krig och det gör vi också. Vi är alla människor med samma värde”. Christian Sonesson, den moderate ordföranden för kommunstyrelsen, säger dock cyniskt och rasistiskt att kommunen inte vill ha utomeuropeiska flyktingar så länge som Ukraina-krisen pågår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.