Kommunisterna i Stockholm uppmärksammade Segerdagen

PARTIET Tillsammans med medlemmar och sympatisörer till Greklands Kommunistiska Parti (KKE) uppmärksammade de svenska kommunisterna Segerdagen. På kvällen samlades de vid La Mano för tal och nedläggning av blommor.

I år är det 77 år sedan Nazityskland besegrades och den 9 maj har sedan dess firats som Segerdagen i stora delar av världen. Av den anledningen samlades kommunister för en manifestation vid La Mano, det monument som står i Stockholm till minne av de svenska Spanienfrivilliga.

Representanter från de båda partierna höll tal och bland annat lästes Sveriges Kommunistiska Partis uttalande upp.

I talen betonades att segern över nazismen aldrig hade varit möjlig utan kommunisterna och att i dagens läge är det extra viktigt att framhålla detta. I detta nu försöker nämligen EU att försumma denna seger och göra den till något den inte är.

Manifestationen avslutades med att de närvarande lade ner röda nejlikor vid monumentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.