Minnestavla över internerade kommunister och antifascister stulen

INRIKES Mellan 1939 och 1943 fanns det i Sverige 28 interneringsläger – koncentrationsläger där kommunister och antifascister spärrades in, och ett av dessa läger låg i Lövnäsvallen. SKP i Härjedalen satte i maj 2020 upp en minnestavla ca 200 meter från den plats där lägret låg för att hedra dem som satt inspärrade.

Denna minnestavla har nu stulits. Någon eller några vill inte kännas vid arbetarrörelsens heroiska kamp för fred, frihet och antinazism, och man är beredd att gå så långt som att stjäla minnet över dem som kämpade.

SKP Härjedalen drar slutsatsen att de som värnar fred och frihet har stora problem ännu år 2022.

Lars Lundberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.