Sverige deltar i flera Nato-övningar

INRIKES Det pågår just nu flera militära övningar både i och utanför Sverige som svenska soldater deltar i. I Estland pågår just nu en Nato-övning med omkring 15 000 soldater och i Polen deltar svenska soldater i Defender Europe 22.

I Polen övar just nu soldater från Göta ingenjörsregemente brobyggande med US-amerikanska soldater. Syftet är att öva på att ta sig över olika vattendrag med hjälp av ett nytt flytbrosystem.

Även i Estland pågår just nu stora Nato-övningar. Med över 15 000 soldater övar både Finland och Sverige med ett 10-tal andra länder, de flesta redan anslutna till Nato. Bland de andra deltagande länderna finns både Ukraina och Georgien. Övningen äger rum över hela Estland.

En tanke på “Sverige deltar i flera Nato-övningar

  1. Vill man vara konspiratoriskt lagd så kunde man nästan tro att ansökan bara var ett spel för gallerierna och att imperialisterna i Washington redan beordrat sina nordiska bödlar. Ibland vet man inte vad man ska tro. Det man med säkerhet kan säga är att NATO är en mycket mörk kraft och krigshetsarna skrattar sig lyckliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.