Grekiska kommunister största kraften på landets universitet

UTRIKES I valen vid universiteten blev de grekiska ungkommunisternas federation den överlägset största i landet. Fronten Panspoudastiki Kinisi Synergasias ökade därmed med omkring 10 procent jämfört med valen för tre år sedan. De har stödet av sammanlagt en tredjedel av studenterna i landet.

När alla röster är räknade stod det klart att de kommunistiska studenterna fått omkring 33 procent av rösterna. På andra plats kom det regeringstrogna alternativet med 27 procent. Långt därefter kom socialdemokraterna med 10 procent och andra mindre grupperingar med ännu mindre stöd.

I ett uttalande skriver de grekiska ungkommunisterna följande:

Vi hälsar de tusentals studenter som deltog i och stödde Panspoudastiki. Dagens resultat fyller oss med optimism men också med en känsla av ansvar för att åta sig uppgiften att reorganisera studentrörelsen på en militant basis, mot ett brott med den politik som berövar studenterna deras studier och framtiden som de behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.