Fackföreningsfronten PAME höll nationell konferens

FACKLIGT Under helgen 18-19 juni hade PAME, det grekiska kommunistpartiets KKE:s militanta fackföreningsfront, sin nationella konferens i Aten. 2000 delegater som representerade 506 fackföreningar, varav 20 stadsarbetarcentra (motsvarar närmast LO-distrikt) och 16 fackförbund, deltog och fattade beslut i den mest militanta delen av fackföreningsrörelsen.

Även Seko Tunnelbanan  deltog i PAME:s konferens med 2 representanter och i ett fackligt seminarium med representanter från 20 länder.

PAME utgör en klassfront av fackföreningar, arbetarcentra, kampkommittéer och förtroendevalda i olika fackföreningar, som hämtar sin styrka och prestige från den dagliga och orubbliga närvaron i fabriker, på byggarbetsplatser, i kontor och butiker, hotell, hamnar och på alla andra arbetsplatser. Man hämtar kraften från kampen i de minsta till de största fronterna när det gäller arbetarnas liv och rättigheter.

I samband med det nationella grekiska mötet presenterade PAME:s verkställande sekretariat ramarna för kampens mål och de krav som ställs.

Inför attacker mot arbetarnas rättigheter, de höga prisökningarna som krymper arbetarnas inkomster och ökar fattigdomen samt farorna med Greklands inblandning i det imperialistiska kriget, betonade det verkställande sekretariatet att fackföreningar bland annat måste kämpa för löneökningar, kollektivavtal, fasta arbeten, strejkrätt och åtgärder för arbetslösa. PAME lyfte också nödvändigheten av att kämpa för offentlig och gratis hälsovård och omsorg, samt för kvinnors rättigheter, både som föräldrar och i samhället i stort.

En viktig punkt var också ett nej till deltagande i imperialistiska interventioner och imperialistiska krig och solidaritet med flyktingar. PAME konstaterade att man inte kommer att välja något av de imperialistiska rövarbanden och att vårt enda hopp är folkens kamp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.