Leve SKP! Kasta inte bort din röst, rösta på kommunisterna!

PARTIET Den 18 juni startar kommunisternas valkampanj. Det blir torgmöte på Medborgarplatsen, följt av en demonstration till Solidaritetshuset där ett politiskt och kulturellt event äger rum.

Partiet kallar alla medlemmar, vänner och sympatisörer, men också representerar för systerpartierna att vara med. Att fira valupptakten med kommunisterna är nåt speciellt! Man firar och samtidigt uttrycker man sin beslutsamhet att kämpa vidare tills arbetarklassen vinner klasskampen och bygger socialismen.

SKP och parlamentet

SKP har en lång historia. Den startar 1917 i skuggan av Oktoberrevolutionen. En av grundarna till ett kommunistiskt parti var Z. Höglund som lämnade SAP för att bilda SSV (Sverges socialdemokratiska vänsterparti). Han får beröm 1920 av Lenin i boken ”Radikalismen – kommunismens barnsjukdom” för sitt revolutionära deltagande i det borgerliga parlamentet.

Lenin skriver:

”Ni vill skapa ett nytt samhälle? Och ni är rädda för svårigheterna att skapa en duglig parlamentsgrupp av övertygade, hängivna och hjältemodiga kommunister i ett reaktionärt parlament! Är det inte barnsligt? Om Karl Liebknecht i Tyskland och Z. Höglund i Sverige t.o.m. utan massans stöd underifrån kunde ge prov på verkligt revolutionärt utnyttjande av de reaktionära parlamenten, varför skall då inte ett snabbt växande revolutionärt massparti under ett tillstånd av missräkning och förbittring bland massorna efter kriget vara i stånd att smida sig en kommunistgrupp i sämre parlament?!”

Mycket vatten har runnit under broarna sen dess. Att delta i valet är en av kommunisternas chanser att komma i kontakt med främst arbetare, studenter, egenföretagare, pensionärer och andra folkskikt som drabbas av kapitalismens barbari och argumentera för ett annat samhälle, för socialismen. Dessutom skapas den nödvändiga dialogen som tar pulsen på arbetarklassens behov och intressen, både på riksnivå och lokalt!

En röst på SKP är en uppmuntran att fortsätta kampen med större styrka

Att komma i parlamentet var och är fortfarande ett viktigt mål för kommunisterna som genom sitt deltagande och sin ställning ska avslöja borgarklassens reaktionära karaktär, propagera för revolution och socialism, försvara folkets intresse. En lyckad valupptakt ger kommunisterna styrka att kämpa vidare. Alla till valupptakten!

SKP uppmanar människor att rösta efter klassbaserade kriterier. Att inte välja det minst onda, utan istället stödja de som kämpar för ett annat system. De som inte söker lösningar åt kapitalisterna och därigenom skapar kris, krig, fattigdom, och elände, utan som försvarar arbetarnas och folkets behov och intressen. De som visar vägen till en bättre och ljusare framtid!

Därför är en röst på kommunisterna en uppmuntran att fortsätta kampen med större styrka! En röst som lyfter upp arbetarklassens kamp.

Framåt med SKP!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.