SKPs valrörelse är igång

VAL 2022 PARTIET Till ropen av ”Kasta inte bort din röst – ge den åt SKP i höst” och ”Utträde ur EU – kan bara ske, i kamp mot kapitalet, med SKP” tågade kommunisterna genom Södermalm i Stockholm.

Under gårdagen samlades kommunister och sympatisörer från olika delar av landet till SKPs valupptakt. Samling skedde på Medborgarplatsen, där partiföreträdare under en timme höll tal. Först ut var partiets ordförande, Andreas Sörensen, tillika första namn på partiets riksdagslista. Andreas berörde i sitt tal vad som hänt sedan förra valet, med bland annat pandemin, inskränkt strejkrätt, förberedelser för att försämra LAS och den senaste tidens pris- och räntehöjningar. Han förklarade att mot allt detta är kommunisterna den enda verkliga oppositionen. I slutet av sitt tal sa han:

”När vi nu går ut i valrörelsen, så gör vi det som det enda alternativet till det barbari som vi varje dag läser och hör om; vi gör det som det enda alternativet för de som redan börjat känna sina kedjor. När vi nu går ut i valrörelsen, så är det för att säga att såsom det är kommer det inte att förbli; för att säga att världen är för vacker för kapitalismen och människan för värdig!”

Tal och demonstration i Stockholm

Därefter förklarade Andreas valrörelsen för öppnad. Sedan följde tal av andra partiföreträdare. SKP Stockholms ordförande Zahira Sarhan, som står som andra namn på riksdagslistan, berörde sambandet mellan reformer och revolutionen och tog upp vikten av att rösta på SKP – varje röst stärker partiet, varje röst är ett ställningstagande mot hela systemet.  Karl Gunnarsson, SKPs internationella sekreterare och tredje namn på riksdagslistan gick till hårt angrepp mot processen att få in Sverige i Nato. Martin Tairi, SKU:s förbundsordförande och kandidat på riksdagslistan talade om varför ungdomen bör ta ställning för kommunisterna i valet. Marina Weilguni från partistyrelsen talade om miljöfrågorna och fastslog i sitt tal, att endast en centralt planerad ekonomi under arbetarna och folkets kontroll på allvar kan ta sig an klimatkrisen.

När talen var avslutade var det dags för demonstration. I led på fyra ställde kommunisterna upp, med rejält med fanor. Nej till NATO var den banderoll som fick uppta fronten, medan en större med texten Kasta inte bort din röst – stärk kommunisterna placerades på sidan av tåget, så att alla som tåget passerade tydligt kunde se den. Ropen skallade mellan husen på Södermalm. ”Inte en soldat, inte ett gevär, inte en krona till Natos militär”, ” Ett folk som står enat – kan aldrig bli besegrat, mot kapitalismen står bara socialismen” och ”Nej till Nato, banker och profiter – makt åt folket, inte åt eliter” var några av slagprden som hördes. Demonstrationens destination var Solidaritetsrörelsen hus på Södermalm. Att det i bostadsområdena inte allt för ofta hålls demonstrationer var klart, nyfikna åhörare kom ut för att vinka från balkongerna, ge tummen upp eller applådera, och ett fåtal kom med lite mer negativa tillmälen.

Väl framme på Solidaritetsrörelsens hus serverades mat och dryck och det hölls olika workshops för att stärka partiets medlemmar och sympatisörer när vi nu ger oss ut i valrörelsen. Partiets valmaterial presenterades och likaså den satsning som ska göras på sociala medier. Kvällen avslutades med ett kulturframträdande och därefter sjöngs unisont internationalen och kamraterna, nöjda med dagen, reste därefter hem.

Ditt bidrag behövs i valrörelsen!

Att kommunisterna har en stor uppgift framför oss råder det inget tvivel om. Vi behöver själva få ut våra valsedlar tillskillnad från de stora partierna, vi behöver själva bekosta allt från tryck av valsedlar till informationsmaterial, med pengar tagna ur egna fickor då vi inte får bidrag som de större partierna. Vi behöver dessutom själva dela ut vartenda flygblad, och får inte hjälp av posten de andra partierna, mot betalning av skattefinansierat partistöd. Utmaningarna är stora, men vi kommer klara av det, just därför att vi är ett kommunistiskt parti. Vi vädjar nu till partiets alla sympatisörer:

Hjälp oss att stärka vår ekonomi så än mer flygblad kan delas ut i valrörelsen. Swisha ditt bidrag till 123 557 00 15.
Vill ni hjälpa oss i valrörelsen med att sprida flygblad och valsedlar? Maila skp@skp.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.