DISKRIMINERINGSFRÅGOR

VAL 2022 PARTIET På SKP:s hemsida kan du få en bild av hur Sveriges Kommunistiska Parti står i olika frågor under rubriken ”POLITIK A- Ö”. Det är förstås bara en snabb glimt du som läsare får, en kompass som pekar ut riktningen för en socialistisk politik. Inför valet 11 september kommer Riktpunkt att publicera de olika punkterna med några dagars mellanrum och hoppas att det ska inspirera till aktivitet och debatt. Du är alltid välkommen med frågor på kontaktformuläret som du hittar på vår hemsida. Idag är temat ”Diskrimineringsfrågor”

Sveriges Kommunistiska Parti har nolltolerans när det gäller diskriminering av funktionshindrade och sexuella minoriteter eller diskriminering på grund av ålder, etnicitet eller religion.

Tillgänglighetsfrågorna skall ägnas särskilt fokus när det gäller de funktionshindrade, Det finns stora problem i gatumiljöer och andra utomhusmiljöer, exempelvis trottoarer, brist på ramper, vid entréer, i tåg – och busstrafik.

Rättighets-, minorietes- och diskrimineringsfrågorna skall bevakas inom press, TVmradio, på arbetsplatser, inom sjukvården, föreningslivet, nöjesbranschen, i skolor, utbildningsinstitutioner, myndigheter, kyrkor och trossamfund och inom rättsväsendet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.