Explosion och brand i oljecistern i Matanzas på Kuba

UTRIKES Under fredagen slog blixten ner i en oljecistern i staden Matanzas på Kuba, varpå den fattade eld. Staden ligger runt 60 kilometer öster om huvudstaden Havanna och är hem till nästan 150 000 människor. Hittills har en person avlidit och över 100 har skadats.

När blixten slog ner i cisternen fanns det omkring 25 000 kubikmeter olja i den, vilket är ungefär hälften av dess maximala kapacitet. Cisternen fattade eld och rökpelaren är nu ungefär hundra kilometer hög och går att se ända i Havanna.

Branden har hittills vållat ett dödsfall, en 60-årig brandman hemmahörande i staden Cienfuegos, som ligger vid landets södra kust. Ytterligare 17 brandmän är fortfarande försvunna efter att ha bekämpat elden på nära håll under fredagen. 36 personer vårdas på sjukhus efter branden och ytterligare 85 har skrivits ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.