Omfattande israeliska angrepp mot Gaza – över 30 döda

UTRIKES Israeliska flygangrepp mot Gaza har hittills lämnat över 30 döda, inklusive flera barn. Långt över 250 vårdas på sjukhus för skador de fått av bomberna. Enligt Israel har räderna riktats mot organisationen Islamiska Jihad, vars företrädare man också arresterat på Västbanken.

Angreppen inleddes i fredags och SVT skriver att israelerna har förberett sig för en veckolång insats och att de än så länge har dödat två befälhavare för Islamiska Jihad. Till offren räknas också åtskillnad civila, varav sex barn. 

Inför attackerna har Israel också stängt gränsövergångarna till Gaza, vilket gjort att det enda elverket i området fått stänga ner på grund av bränslebrist. Resultatet är att sjukhusen har elektricitet ungefär fyra timmar per dag. Utöver det måste man ha generatorer igång för att få ström. De lager man har räcker dock bara i ungefär 48 timmar, varnar hälsoministeriet. Därefter blir det omöjligt att hålla sjukhusen igång.

Som svar på de barbariska angreppen har hundratals raketer skjutits mot olika mål i Israel och bland annat en gränsövergång har skadats. Inga skadade på den israeliska sidan har inrapporterats. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.