Förnyad prövning för Znar Bozkurt

INRIKES Znar Bozkurt som hotades av utlämnande till Turkiet efter att han greps den 19 augusti, har beviljats förnyad prövning av Migrationsverket.

Znar hade nekats skyddsskäl trots att han varit aktiv i HDP, det kurdiska socialdemokratiska parti vars medlemmar nu sitter fängslade i Turkiet, trots att han är homosexuell, kristen och inte gjort värnplikten i Turkiet – en kombination som hotade honom med fängelse och tortyr efter utlämnandet.

En manifestation hölls i Göteborg i måndags och en namninsamling resulterade i 4 000 underskrifter, vilket kan ha bidragit till beslutet. Znar får dock inte lämna förvaret under prövningen, vilket är det normala – eftersom Säpo bedömer honom som en säkerhetsrisk.

En tanke på “Förnyad prövning för Znar Bozkurt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.