Manifestation för reella lönelyft

FACKLIGT Seko tunnelbanan klubb 111, som organiserar tunnelbanepersonalen i Stockholm, stod igår bakom den första manifestationen för reella lönelyft i årets avtalsförhandlingar, i en tid med 10 procents inflation.

 

”Sänk priserna, höj lönerna” lät ropen från hundratalet deltagare på vägen mot Svenskt Näringslivs domicil på Östermalm. Det är därifrån parollen om att de arbetande ska ta ansvar ursprungligen kommer – ansvar för näringslivets profiter.

 

Men arbetarna som skapar profiterna vill i stället ta ansvar för höjda reallöner i en tid med hög inflation.

 

Fackklubbens ordförande Giannis Konstantis talade och Lars Lundberg framförde en hälsning från Fackliga Världsfederationens Sverigekontor. Nästa manifestation blir fredagen 9 december, kl. 14 på Norra Bantorget, ansikte mot ansikte med LO-borgen.

 

SKP Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.