SKU gästar spanska ungkommunisternas kongress

PARTIET Förra helgen deltog SKU som gäster på de spanska ungkommunisternas CJC 11:e kongress i Madrid.

Till att börja med anordnades ett internationellt solidaritetsmöte för de fängslade ukrainska bröderna Kononovich, där SKU:s förbundsordförande Martin Tairi var med och framförde ett tal i solidaritet med bröderna och emot det imperialistiska kriget i Ukraina.

Under helgen anordnade även CJC en guidad tur genom Madrids begravningsplatser för de internationellt gästerna, där delegaterna fick lägga nejlikor och rosor hos gravarna av kända personer inom den spanska kommuniströrelsen. Även minnesplatsen för De Tretton Rosorna, en grupp unga kvinnor som blev avrättade av Franco-diktaturen, besöktes. SKU tackar CJC för möjligheten att gästa deras kongress och de gratulerar CJC som har byggt och utvecklat ett ungdomsförbund värt namnet, samt välkomnar den nyvalda styrelsen med Eva Garcia de Madariaga som ny generalsekreterare.

Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund, SKU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.