Framgång för grekiska fackföreningsfronten PAME

FACKLIGT  På den 38:e kongressen för de offentliganställdas fackföreningar (DAS) 6–8 december kunde PAME åter notera framgångar: ökat röstantal, fler procent och fler platser i styrelsen. 240 000 tjänstemän röstade och fortsatte den positiva trenden från den 33:e kongressen 2010. Denna gång kom PAME på andra plats med 21,3% av rösterna.

PAME kommenterar: ”Våra krafters kontinuerliga framgång från 2010 fram till idag är resultatet av den dagliga, pågående ansträngningen från de krafter som samlas i PAME, för att organisera arbetarkampen utifrån moderna behov i skolor, sjukhus, kommuner och regioner, i myndigheterna, på varje arbetsplats.

Det här är resultatet av den krävande ansträngningen att återuppliva fackföreningsrörelsen, att frigöra den från statens och arbetsgivarnas strävanden, samt att utrota det virus som gör att människor väntar passivt på förändringar och har förhoppningar på regeringsskiften.

Vi tackar de tusentals kollegor som med sin röst skickade ett tydligt budskap om militanta kollektiva åtaganden och kamp till sina fackföreningar och förbund. Vi tackar de delegater på den 38:e kongressen som tog steget att ansluta sig till oss. Vi välkomnar dem. Med handen på hjärtat gjorde de vad deras samvete dikterade och erkände PAME:s krafter som den enda styrkan, hoppet och garanten för arbetarnas kamp för det liv vi förtjänar.”

 

 

En tanke på “Framgång för grekiska fackföreningsfronten PAME

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.