Brittiska sjuksköterskor planerar ytterligare strejker

UTRIKES Innan jul gick sjuksköterskorna i Storbritannien ut i strejker i två omgångar och nu är det dags igen. Nu planeras en ännu större strejk än tidigare som kommer att äga rum den 18 och 19 januari, rapporterar Politsturm.

Den planerade strejken kommer att vara både större och kraftigare än tidigare och ännu fler sjuksköterskor kommer att delta jämfört med förra gången. Kraven som riktas av de strejkande vårdarbetarna är på en lön som överstiger inflationen och förbättringar av arbetsförhållandena inom vårdsektorn.

Trots att arbetarna inom sjukvården i Storbritannien har fått löneökningar under inflationen tio av de senaste tolv åren hetsar högt uppsatta politiker mot de strejkande arbetarna. Hälsoministern menar att facken tagit ett ”medvetet beslut att skada patienterna” och ordföranden för högerpartiet Tories har anklagat arbetarna för att hjälpa Putin.

För att mildra effekterna av strejkerna har militären mobiliserats för att köra ambulanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.