Socialdemokratins Qatargate

FACKLIGT Siffrorna varierar när det gäller antalet döda migranter under förberedelserna för VM i Qatar. Mellan 6 500 och 15 000 har det skrivits. Ideella organisationer har kritiserat myndigheterna i Qatar för brist på mänskliga rättigheter, arbetarrättigheter, kvinnornas absurda roll, avsaknad av demokrati.

Belgiska polisen har arresterat några utvalda personer som tog emot mutor från Qatars myndigheter för att proklamera för omvärlden att inga brister finns i Qatar. Allt är ok och kritiken är bara dålig propaganda. En av dem var en grekisk EU-parlamentariker, till och med vice ordförande. En annan, en italienare, var före detta EU-parlamentariker.

Ytterligare en var ITUC:s generalsekreterare. Internationella fackliga samorganisationen (IFS) (engelska: International Trade Union Confederation, ITUC), är den internationella reformistiska fackföreningsorganisationen där LO,TCO och SACO är medlemmar. Generalsekreteraren Luca Visentini som representerar 137 miljoner arbetare tog emot 50 000 euro för att blunda och prata väl om arbetarrättigheterna i Qatar, ett land där facket inte existerar. Inte ens i arbetarnas fantasivärld.

Det gemensamma för alla dessa korrumperade folk- och arbetarrepresentanter är att de är socialdemokrater. Betyder det att alla sossar är korrumperade? Nej, det gör det inte. Men det är dags att tänka på att de som representerar arbetarna som ombud tar emot mutpengar, medan vanligt folk har svårt att klara familjens ekonomi under kapitalets krigsvinter. Det är dags för de ärliga och hårt arbetande människor som följer sossarna att tänka på vad deras representanter håller på med och vända dem ryggen, att tro på sin egen styrka och kämpa för ett annat samhälle utan skandaler, korruption, krig och elände. Att kämpa för socialismen.

 

Panos Alepliotis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.