Svenskarnas elförbrukning minskade i december

INRIKES Till en följd av de höjda priserna har svenskarna dragit ner på sin elkonsumtion. Enligt Svenska Kraftnät minskade förbrukningen med ungefär åtta procent i december och störst var minskningen i södra Sverige, där elen också är dyrast.

Minskningen av elförbrukningen har legat på liknande siffror under hela hösten och de allt högre elpriserna tvingar fram ett förändrat beteende hos vanliga människor, varav allt fler inte har råd att värma upp sina hus.

Ett varnande finger har kontinuerligt höjts för att en överdriven (läs: normal) elförbrukning kommer leda till planerade strömavbrott. Sådana prognoser gör naturligtvis också sitt till för att minska elkonsumtionen.

I denna kamp mot elpriserna lämnas också folk ensamma. Elprisstödet dröjer och när regeringen ska varna för just planerade strömavbrott individualiseras frågan och uppmaningen till folket när värmen och elen försvinner är att stänga in sig med sin familj i ett rum för att hålla värmen och bunkra vatten. Kapitalismen lämnar helt enkelt människan ensam i kampen för överlevnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.