Trots jordbävningen – Turkiet fortsätter angripa kurderna

UTRIKES Inte ens jordbävningen som ägde rum förra veckan kunde stoppa de turkiska attackerna mot de kurdiska delarna av norra Syrien. På natten mot tisdagen, samma dag som jordbävningen ägde rum, riktades flygangrepp mot staden Tal Rifaat. Sedan dess har ytterligare angrepp riktats mot bland annat Kobane.

Den turkiska interventionen i norra Syrien, där kurder har skapat egna enklaver med stöd av USA, har pågått i flera år. Det senaste angreppet skedde i Kobane med hjälp av en drönare och samma dag som jordbävningen ägde rum skickades turkiskt stridsflyg mot staden Tal Rifaat i Rojava.

Utöver flygangrepp vittnar hjälparbetare på plats också om hur hjälp hindras från att komma in till befolkningen av turkiska soldater. 

De kurdiska områdena i norra Syrien har inte alls drabbats lika hårt av jordbävningen som andra delar av norra Syrien eller södra Turkiet. Den 10 februari hade endast sex personer omkommit i norra Syriens kurdiska delar.

Ytterligare turkiska angrepp har också riktats mot kurdiska områden i Irak, som även de drabbats av jordbävningen, om än inte lika hårt.

En tanke på “Trots jordbävningen – Turkiet fortsätter angripa kurderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.