Naturen sätts på undantag i regeringens budget

MILJÖ Den blåbruna regeringen drog i sin första budget ner ordentligt på anslagen till för miljö- och klimatfrågor. Naturvårdsverket varnar bland annat för konsekvenserna när det gäller naturvård, biologisk mångfald och friluftsliv.

Regeringens miljöbudget betyder färre skötselinsatser i skyddade områden, färre åtgärder för bevarande av hotade arter och eftersatt bekämpning av invasiva arter. Tillgänglighet till skyddade områden och underhåll av anläggningar minskas. 

Naturen blir under kapitalismen alltmera en råvarudepå att hänsynslöst utnyttja, när vi istället borde vårda oss om den viktigaste förutsättningen för människans liv på jorden. Detta alldeles oavsett att naturen är viktig för de arbetande människornas rekreation och hälsa – en annan aspekt som kapitalet inte intresserar sig för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.