Polis sköt kommunist på nära håll i Swaziland

UTRIKES Läget i Swaziland är spänt. Medan landets härskare lever i överflöd är fattigdomen stor men kommunisterna är aktiva. Detta gör att de drar på sig polisens repression, vilket i förrgår resulterade i att polisen sköt en av landets kommunister på nära håll.

Mvuselelo Mkhabela är namnet på den medlem i Swazilands Kommunistiska Parti som sköts. Han är 20 år gammal och bor och organiserar människorna i området Hosea i landets södra delar. I en av polisens räder sköts han och släpades därefter till polisbussen, som dumpade honom på sjukhuset. Än så länge är hans tillstånd okänt. Han har också tidigare varit utsatt för landets polis. I början av februari kidnappades han och ytterligare kamrat och torterades av polisen.

Swaziland, som numera heter Eswatini sedan landets envåldshärskare bytt namn i ett försök att skifta fokus från landets svårigheter, har världens 12:e lägsta förväntade livslängd och mer än en fjärdedel av landets befolkning är smittade av HIV/AIDS.

En tanke på “Polis sköt kommunist på nära håll i Swaziland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.