Kommunisterna i Swaziland startar kampanj för politiska fångar

UTRIKES Under våren har polisen flera gånger trakasserat och torterat kommunisten Mvuselelo Mkhabela och bland annat skjutit honom. I slutet av maj togs han slutligen till fängelset och ställdes inför rätta för en rad påhitta anklagelser. Han är en av många politiska fångar i landet.

I Swaziland finns inga lagliga partier och inte heller kommunistpartiet är lagligt. Därför slår polisen ner hårt på kommunisterna och tortyr hör inte till ovanligheterna. Tidigare under våren rapporterade Riktpunkt om kommunisten Mvuselelo Mkhabela, som är ledamot i centralkommittén för Swazilands Kommunistiska Parti (CPS) och hur polisen skjutit honom och sen dumpat honom på ett sjukhus. 

Nu står samma Mvuselelo inför rätta för en rad brott som polisen hittat på, bland annat stöld och innehav av marijuana. Det är uppenbart att anklagelserna är falska och att regimen syftar till att tysta en kritisk röst.

Med anledning av detta har kommunistpartiet påbörjat en kampanj för de kamrater som blivit fängslade av den repressiva regimen i landet. Kampanjen kommer också rikta sig mot de falska val som anordnas i landet, som bara syftar till att ge legitimitet till kungen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.