Oppositionsledaren i Senegal dömd för att ha ”korrumperat ungdomen” – omfattande upplopp

UTRIKES Ousmane Sonko är en av favoriterna inför valet 2024, vilket innebär en utmaning för den sittande presidenten Macky Sall. Anhängare till Sonko menar att det är därför han blivit dömd och i huvudstaden Dakar har än så länge 15 personer mist livet i omfattande upplopp.

Sonko stod inför rätta inte bara för att ha korrumperat ungdomen, utan också för våldtäkt och dödshot mot en kvinna i en massagesalong. För våldtäkten och dödshoten friades han, men han dömdes till två års fängelse för att ha korrumperat ungdomen.

Det har lett till omfattande upplopp i landets huvudstad Dakar, där anhängare till Sonko, som är populär bland ungdomarna i landet, slagits mot polisen. Protesterna startade dock redan för två år sedan, då Sonko först åtalades. Sedan dess har omkring 500 personer från oppositionen gripits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.