Lärarstrejk olagligförklarad i Lettland

FACKLIGT Det lettiska utbildningsdepartementet har nyligen förklarat en tredagars strejk av lärare och personal på skolor och förskolor som olaglig. Totalt 19 000 lärare och annan skolpersonal deltog i strejken som varat sedan i måndags. De strejkande menar dock att bara en domstol kan förklara strejken för olaglig.

Kraven från de strejkande har bland annat handlat om höjda löner, för vilka regeringen menar att man har en tidsplan. Detta håller dock inte de strejkande med om, utan de menar att regeringen inte har fullgjort sina åtaganden och att vissa delar inte ens har diskuterats med de berörda parterna.

Lärarna kräver också högre lön för logopeder och psykologer, vilket regeringen inte har tilldelat tillräckligt med medel för. Fackförbundet har inte uteslutit möjligheten till utökade eller obestämda strejker.

Dessutom har medicinsk personal också anslutit sig till strejken och planerar större protester i maj och september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.