Polis har stormat de israeliska kommunisternas kontor i Nasaret

UTRIKES I Nasaret har polisen stormat kommunistpartiets kontor och de arresterade partiets lokala sekreterare. Anledningen var att den palestinska fanan vajat över deras kontor, tillsammans med ett antal röda fanor.

När polisen beslutade att besöka kommunisternas kontor vägrade först partimedlemmarna på plats att släppa in dem eftersom de saknade tillstånd. Polisen beslutade då att kalla på förstärkning, klättra över väggarna och konfiskera fanorna, samt arrestera partiets lokala sekreterare, förklarar partiet i ett uttalande.

Efter att partiet centralt ingripet återlämnades fanorna, som nu åter vajar över partikontoret. Angreppet mot kommunisterna är talande för den allt mer auktoritära riktning som den israeliska staten tar, menar partiet.

Som svar uppmanar kommunisterna till ännu större deltagande i demonstrationerna på 1 maj, så att dessa kan bli en kraftdemonstration.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.