Nya vapen når Ukraina

UTRIKES, UKRAINA Nu har Tyskland levererat Patriot-luftvärnssystemet som tidigare lovats till Ukraina, vilket syns på den tyska förbundsregeringens hemsida. Ukraina har fått löfte om två Patriotbatterier, ett från USA och ett från Tyskland och Nederländerna. Ett batteri med omkring sex lavetter beräknas kosta omkring 1,1 miljarder dollar, och en enskild robot 4 miljoner dollar.

Samtidigt har de franska pansarvärnskanonerna AMX-10RC anlänt till Ukraina skriver landets försvarsminister på Twitter.

Polens premiärminister rapporterade dessutom nyligen att den polska ammunitionstillverkaren Dezamet ska öka kapaciteten för att kunna leverera EU-finansierad ammunition till Ukraina. Även nyoduktion av ammunition i Sverige kommer att diskuteras inom EU.

NATO-chefen Stoltenberg har tidigare sagt att kriget mellan Ryssland och Ukraina måste ”vinnas” av Ukraina om ett storkrig mellan NATO och Ryssland ska kunna undvikas. Detta skulle kräva förstärkta vappenleveranser till Ukraina från NATO och gränstrupper som bemannar NATO:s gräns österut. Hans agenda följs uppenbarligen väl, även om sanningen är att vapenleveranserna och upptrappningen kommer att fortsätta rakt in i ett storkrig när västimperialismen försvarar sina positioner. 

Så föröds världens resurser av imperialismen i tider av hotande miljökris med extrema väderhändelser och svältkatastrofer, flyktingkriser och fattigdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.