Lokförarstrejken avslutas vid midnatt

FACKLIGT Vid midnatt natten till torsdagen avslutar lokförarna på Stockholms pendeltåg sin strejk. Då har de strejkat i tre dygn, vilket gjort att majoriteten av de planerade avgångarna ställts in under perioden.

Lokförarnas strejkkassa är på långt över miljonen och stödet från både allmänheten och lokförarna har varit stort. Det visar att frågan har betydelse, inte bara för de anställda och resenärerna, utan för en bredare del av arbetarklassen som har ett intresse av kamp. 

MTR har dock stämt de strejkande lokförarna till Arbetsdomstolen och begärt 6 000 kronor i skadestånd per person. Det är det dubbla jämfört med det vanliga beloppet vid en olovlig strejk, det vill säga 3 000 kronor. I och med avslutet ikväll har strejken pågått under den planerade tidsperioden och ingen tvingar tillbaka de strejkande arbetarna till arbetet.

Under kvällen arrangerades också en solidaritetsmanifestation för de strejkande arbetarna på Medborgarplatsen i Stockholm.

2 tankar på “Lokförarstrejken avslutas vid midnatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.