Strejkvarsel från Seko

FACKLIGT Fackförbundet Seko har varslat om strejk efter strandade förhandlingar. Totalt rör det 1 200 arbetare som kommer tas ut i strejk i tre steg om ingen uppgörelse nås.

Varslet omfattar i ett första skede arbetare vid Öresundstågen, MTR i Stockholms tunnelbana samt det statliga företaget Green Cargo. Dessutom varslar Seko om nyanställnings- och övertidsblockad och tar upp framför allt två saker som fått dem att varsla – det handlar om sena schemaändringar och tid till återhämtning. Detta har gjort det omöjligt för arbetarna att kunna ha ett normalt familjeliv.

– Detta är inget annat än en modernare form av livegenskap. En stor majoritet av våra medlemmar inom spårtrafiken har svårt att förena sitt arbete med fritid och familjelivet, säger Gabriella Lavecchia som är förbundsordförande för Seko.

Det första steget i det varsel som lagts träder i kraft på torsdagen den 11 maj. Därefter följs de av att ytterligare arbetare tas ut i strejk den 15 och 18 maj.

Om strejken träder i kraft är det inte första gången som tågarbetare strejkar. I mitten på april strejkade lokförarna vid Stockholmspendeln för att få behålla tågvärdarna, som det statliga kinesiska företaget MTR vill avskaffa.

4 tankar på “Strejkvarsel från Seko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.