Handels varslar om strejk vid Orienta i Borlänge

FACKLIGT Fackförbundet Handels har varslat om strejk vid livsmedelsbutiken Orienta i Borlänge. Anledningen är att de anställda vill ha ett kollektivavtal men företaget har hittills vägrat tillmötesgå dem.

Om inte företaget har undertecknat kollektivavtalet innan den 19 maj kommer de anställda vid företaget att gå ut i strejk samma dag. Det rör sig om runt 15 anställda. Dessa ska inte bara ha jobbat utan kollektivavtal, utan vissa ska även ha arbetat utan lön alls.

Varslet lämnades över den 8 maj. En strejk måste varslas sju arbetsdagar innan den träder i kraft, varför det också dröjer innan arbetarna kan börja strejka. Det ger istället företaget möjlighet att förbereda sig inför strejken på olika sätt och därmed också mildra dess inverkan.

Under förra veckan varslades om två andra strejker. Det var dels Seko som varslade om strejk i spårtrafiken vid bland annat Stockholms tunnelbana och dels Målarna som varslade om strejk vid ett antal företag runt om i landet. Båda fackförbunden är oeniga med sina respektive motparter om innehållet i kollektivavtalet.

En tanke på “Handels varslar om strejk vid Orienta i Borlänge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.