Arbetet stoppat på Orienta i Borlänge – gängkriminell hotade anställda

FACKLIGT Allt arbete på Orienta i Borlänge har stoppats av Handels skyddsombud eftersom de anställda hotats av en person med kopplingar till den gängkriminella miljön. Personen ska också vara släkt med ägaren av affären.

I våras varslade Handels om strejk vid samma butik i Borlänge, dels för att anställda jobbat utan lön men också för att de saknade kollektivavtal, vilket de anställda ville ha. En dag efter varslet skrev Orienta under ett kollektivavtal och strejken blåstes av.

Handels menar att företaget inte har följt det avtal man har skrivit under och dessutom så har det nu förekommit hot mot personalen, som är så pass allvarliga att de utgör ett hot mot personalens hälsa. Därför har skyddsombudet stängt arbetsplatsen tills vidare.

I september exploderade också en bomb utanför butiken.

En tanke på “Arbetet stoppat på Orienta i Borlänge – gängkriminell hotade anställda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.