Sveriges Lärare varnar för ännu sämre finansiering av skolan

FACKLIGT Sveriges Lärare, som bildades vid årsskiftet, varnar för att skolan kommer att lida ännu mer på grund av regeringens vårbudget. Inga extra pengar kommer en redan underfinansierad skola till dels, menar Sveriges Lärare.

Trots vissa satsningar på Komvux och vuxenhögskolan menar Johanna Jaara Åstrand, som är ordförande för Sveriges Lärare, att det är långt ifrån tillräckligt.

– De få satsningar som görs motsvarar en bråkdel av vad som hade krävts för att förhindra ödesdigra nedskärningar, förklarar hon.

Hon fortsätter med att konstatera att det inte finns några marginaler att ta av.

– Skolan var underfinansierad redan före lågkonjunkturen, och från Sveriges Lärares sida varnade vi redan i höstas för att läget skulle bli akut. Där är vi nu, förtsätter hon. 

Svensk skola lider av ett underskott på 12 miljarder, enligt fackförbundet. Det är dock inget problem som uppstått nu, utan har varit fallet under lång tid, oavsett regering. I välfärden vill kapitalet helt enkelt investera ett minimum, eftersom det på sin höjd är ett nödvändigt ont för dem. För exempelvis militären hittar de dock alltid pengar – det är nämligen få saker som är så lukrativa som att släppa bomber.

 

4 tankar på “Sveriges Lärare varnar för ännu sämre finansiering av skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.