Elever med stödbehov får inte den hjälp de behöver

FACKLIGT Fackförbundet Sveriges Lärare har genomfört en undersökning bland sina medlemmar om hur bra stöd de upplever att elever med stödbehov faktiskt får. Resultaten visar att fler än hälften av eleverna med stödbehov inte får det stöd de behöver.

De intervjuade lärarna uppger att bara sex procent av alla elever med behov av extra stöd får detta behov tillgodosett i mycket stor utsträckning. På andra sidan spektrumet uppger lärarna att 56 procent av alla barn med stödbehov får detta tillgodosett i ganska eller mycket liten utsträckning. 

Sveriges Lärare har tidigare varnat om att skolan är grovt underfinansierad – svensk skola skulle behöva minst 12 miljarder kronor för att sluta vara underfinansierad. Det stödet är dock långt borta. I regeringens vårbudget ladesnästan hela denna summa istället på en större militärbudget. Försvaret får hela 10,5 miljarder kronor extra.

Pengar finns alltid när det finns behov av det. Problemet är bara att det aldrig är människans behov som räknas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.