PKK ansvariga för gängbrottsligheten, menar Billström

INRIKES Utrikesminister Billström (M) fortsätter att kratta manegen för att Turkiet ska acceptera Sveriges ansökan om NATO-medlemskap. Nu hävdar han att PKK:s aktiviteter i Sverige är ”omfattande”. Det samlas in pengar för att finansiera terrorverksamhet, heter det. Terrorverksamhet som riktas mot Turkiet.

Ja, PKK:s verksamhet i Sverige är ett mycket större problem än vad regeringen tidigare har trott, menar han, och med förgreningar i gängbrottsligheten. Och det gör ju i sin tur att Sverige och Turkiet absolut har gemensamma intressen av att bekämpa PKK.

Billström menar att Sverige har att vinna på samarbetet med turkiska myndigheter och dessutom har en skyldighet mot Turkiet att komma tillrätta med problemen. Självklart: det svenska kapitalet har allt att vinna på att samarbeta med Turkiet i NATO, och även om kräver att man förföljer kurdiska flyktingar i Sverige och skyller gängbrottsligheten på dem. Även Säpo har samma agenda och uttryckte i februari den något märkliga inställningen att man ”tittar på aktörer som potentiellt har en avsikt att begå den här typen av handlinger”. Säpo letar inte aktivt efter dem i samhället utan ”utgår från hotet”.

Behöver man säga tydligare att brotten helt enkelt handlar om åsikter och attityder som man inte får ha i det  så kallat demokratiska Sverige eftersom de står i vägen för kapitalets önskningar?

En tanke på “PKK ansvariga för gängbrottsligheten, menar Billström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.