Svensk insats i Sudan på väg

UTRIKES Krigssitutionen i Sudan  är allvarlig, där eld-upphör-överenskommelser bryts och civilbefolkningen hamnar i kläm mellan den sudanesiska armén och en stor paramilitär organisation – vilka båda används av imperialistiska aktörer i bakgrunden.

Nu ska en väpnad evakueringsstyrka om högst 400 man ska skickas från Sverige för att för aut både svenska och utländska medborgare samt materiel ur lande, enligt riksdagsbeslut idag.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har fått en förfrågan från utrikesdepartementet om att aktivera stödstyrkan som ska utlandsmyndigheter i situationer där många svenskar utomlands drabbas av exempelvis politiska oroligheter.

Närmare detaljer om när insatsen kommer att genomföras, vilken personal som ska delta och hur man kommer att samarbeta med andra länder kommenteras inte av Försvarsmakten i nuläget, och inte heller det faktum att en del av styrkan redan har flugits till området.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.