Erdogan får stöd av extremhögern – Kilicdaroglu skärper tonen mot flyktingar

UTRIKES Efter den första omgången i det turkiska presidentvalet återstod två kandidater – den sittande presidenten Erdogan och hans motståndare Kilicdaroglu. Nu ger sig båda in i kampen om de nationalistiska väljarna och då är ingenting längre heligt.

Nyligen tillkännagav extremhögerns kandidat Sinan Ogan att han kommer att stödja Erdogan och uppmanar sina väljare att göra detsamma. Stödet var väntat och om alla hans väljare följer hans råd kommer Erdogan att få en egen majoritet.

Hans motståndare Kilicdaroglu, som kommer från det reformistiska och kemalistiska partiet CHP, anpassar sig genast. I ett utspel förklarade han att landet riskerar att behöva ta emot 30 miljoner flyktingar den kommande tiden och anklagade Erdogan för att ha släppt in 10 miljoner flyktingar i landet. Dessa kommer Kilicdaroglu att utvisa om han vinner, lovar han. 

Så ser kampen mellan det mest och minst onda ut i Turkiet. Precis som inför det förra valet tävlar politikerna i hets mot flyktingar och om vem som har hårdast tag. Hela motsättningen mellan dessa två presidentkandidater är en illusion och för folket krävs ett helt eget alternativ, vilket endast kommunisterna kan utgöra.

2 tankar på “Erdogan får stöd av extremhögern – Kilicdaroglu skärper tonen mot flyktingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.