Klimatskeptiker och antivaxer lämnar SD

INRIKES Idag lämnar Elsa Widding Sveridedemokraterna  och sitter kvar i riksdagen som politisk vilde. Det beror inte på att hon fått upp ögonen för partiets reaktionära politik – nej, det handlar om att SD inte gått ut i försvar för henne när hon alltför grovt förnekat klimatkrisen och ägnat sig åt både vaccinmotstånd och andra konspirationsteorier som förnekande av Förintelsen.

Nu kommenterar media att regeringsblocket har en skör majoritet i riksdagen – bara ett enda mandat, och SD hoppas att Widding lämnar posten till en mera politiskt korrekt representant för fascism och rasism, så att hennes avhopp inte äventyrar platsen vid makten.

Varför inte ta det som ett tecken i tiden? De mest bruna reaktionärerna vill tona fram som ordentliga, pålitliga och normala, precis som alla andra reaktionärer och falskt folkliga riksdagsledamöter som säger sig representera de arbetande människorna. På första maj är det rätt dag att ge dem fingret – arbetarklassens representanter kommer tids nog att ersätta både Widding och hennes mer polerade partikamrater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.