Målarna säger nej till medlarnas bud – strejk imorgon

FACKLIGT Medan Seko gick med på medlarnas förslag att skjuta upp sin strejk säger Målarna nej till medlarnas bud. Det innebär att om ingen överenskommelse är på plats innan 12:00 på fredag kommer 390 målare att gå ut i strejk.

Viktiga frågor för Målarförbundet har varit en löneökning i enlighet med märket, det vill säga en reallönesänkning på flera procent under de två kommande åren men också en vägran att förlänga tiden för provanställningar. Målarföretagen har dock vägrat att ens ge en lön som motsvarar märket och försöker pressa ner målarnas löner ännu mer än vad som redan gjorts.

Trots medlarnas försök att hitta kompromisser har det inte lyckats och Målarförbundet sa under torsdagskvällen nej till medlarnas hemställan. Det betyder att strejken kommer påbörjas på fredag klockan 12 och beröra arbetare från södra Skåne till norra Norrland.

Även Seko hade varslat om strejk denna vecka men sköt upp den efter en förfrågan från medlarna och det första steget i Sekos stridsåtgärder träder i kraft på måndag 15:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.